Societat 25/05/2020

Palma limitarà la circulació a 30 quilòmetres per hora en un 90% dels carrers de la ciutat

L'objectiu és augmentar la seguretat dels ciutadans i facilitar la distància preventiva de dos metres

Ara Balears
2 min
Ara aquesta reducció de velocitat s'aplica a un 20% dels carrers de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma estendrà el límit de velocitat de circulació de 30 quilòmetres per hora al 90% dels carrers de la ciutat per "pacificar" el trànsit, augmentar la seguretat i facilitar la distància preventiva arran del coronavirus. Així ho ha dit el batle de Palma, José Hila, aquest dilluns.

Amb aquesta mesura, "el cotxe no serà l'únic protagonista dels nostres carrers, sinó que compartirà espai amb els vianants que caminin i que circulin amb bicicleta i patinet en igualtat de condicions", ha assenyalat Hila.

"Dels 2.731 carrers que hi ha a Palma, ara aquesta restricció s'aplica a un 20%. En concret, al barri de Santa Catalina, Son Sardina, el Viver i el centre de la ciutat", ha detallat Hila. Però, amb aquesta nova mesura, un 90% seran de velocitat 30, com ara els carrers de Foners, Bartomeu Pou, Son Espanyolet i Simó Ballester, entre d'altres", ha especificat.

Així, més ciutadans optaran per anar "amb bicicleta o patinet", ha dit, i d'aquesta manera Palma no només "contribuirà a la lluita contra el canvi climàtic", sinó que també "serà més segur baixar de les voreres per mantenir la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries".

Per altra banda, el conseller de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha explicat que encara que aquesta reducció de velocitat de 10 quilòmetres "pareix poc rellevant", la diferència es troba en "salvar o no la vida" en un accident o que les bicicletes circulin en igualtat de condicions que els cotxes.

Cal destacar, però, que les principals vies de la ciutat, com l'avinguda d'Argentina, el carrer d'Aragó o el carrer de Manacor, es mantindran a la velocitat actual, "perquè són carrers d'alta demanda i necessiten que hi hagi una circulació fluïda", ha dit Hila.

El Consistori iniciarà en el ple d'aquest dijous els tràmits per modificar l'ordre de circulació perquè en totes les vies de titularitat municipal la velocitat màxima que hi ha ara, de 40 quilòmetres per hora, es redueixi a 30.

stats