Societat 02/08/2018

La presó de Palma és el centre penitenciari de l'Estat amb més agressions als funcionaris

El 2017 hi va haver un total de 62 agressions físiques

Toni Crespí
1 min
Els funcionaris han reclamat davant la presó de Palma més mesures de protecció.

PalmaEl centre penitenciari de Palma ocupa el primer lloc de l'Estat en el nombre d'agressions que sofreixen els funcionaris. Durant 2017 se'n varen produir 62 casos, en què els reclusos agrediren treballadors de la presó.

Els funcionaris i els sindicats de presons UGT, CCOO i l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip) s'han manifestat aquest dijous per reclamar més mesures de protecció. En concret, denuncien la manca de personal. Actualment, a la presó de Palma fan feina 450 funcionaris i els sindicats han assegurat que hi hauria d'haver com mínim de setanta treballadors més per cobrir totes les necessitats.

A més, han afirmat que el nombre de reclusos arriba a 1.300, quan la capacitat real del centre de Ciutat és de mil. David Rodríguez, delegat de la UGT a la presó de Palma, ha comentat que "hi ha mòduls on un sol funcionar s'encarrega de vigilar més de cent reclusos.

Rodríguez ha explicat que cada any el nombre d'agressions físiques augmenta un 60% i que de cada vegada hi ha més violència. El delegat del sindicat ha insistit en la manca de personal i ha demanat més protecció per als funcionaris. "Els treballadors del centre no disposen de cap tipus de protecció. L'única forma de defensa és el nostre propi cos".

La protesta no només s'ha duit a terme a Palma, sinó també a les presons de tot l'Estat. Segons els sindicats, es necessiten uns 3.400 funcionaris més per cobrir totes les vacants als centres penitenciaris de l'Estat.

stats