Societat 24/05/2021

El País Valencià estrena aquest dilluns l'endarreriment del toc de queda fins a la una de la matinada

L'horari dels bars i restaurants s'amplia fins a les 00.30 hores

Ara
1 min
Primera nit després que s'acaba el toc de queda i estat d'alarma al carrer Rec Comtal de Barcelona

ValènciaEl País Valencià estrena aquest dilluns noves mesures contra el covid-19, que es mantindran vigents fins al 7 de juny i que inclouen una ampliació de l'horari de tancament per als bars i restaurants fins a les 00.30 hores i la reducció del toc de queda, que s'aplicarà entre la una i les 6 de la matinada. Les mesures han rebut l'aval del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, que ha determinat que les normes compleixen els principis "d'idoneïtat, necessitat i proporcionalitat" i tenen "suficient cobertura normativa en la llei orgànica 3/1986, de mesures especials en matèria de salut pública".

Les noves mesures mantenen la limitació de les trobades de caràcter familiar i social a un màxim de 10 persones, tant en espais públics com privats, i la reducció al 75% de l'aforament en els llocs de culte.

Pel que fa a les celebracions o grans esdeveniments en espais interiors, l'aforament permès hi serà del 75%, amb un màxim de 1.000 assistents. En el cas de celebrar-se a l'aire lliure, l'aforament serà del 75% amb un màxim de 2.000 assistents. Amb tot, es podran establir divisions de l'espai de fins a un màxim de quatre sectors de mil persones, fins a assolir en aquest cas, els 4.000 participants.

En espais interiors, amb el límit màxim de 1.000 assistents, no es permet el consum d'aliments ni begudes, excepte aigua. No obstant això, es poden establir divisions de l'espai de fins a un màxim de 3 sectors diferenciats de 1.000 persones en cadascun d'ells, amb entrada i eixida, lavabos i servei d'hostaleria independents en cada sector. Pel que fa al públic en esdeveniments esportius i competicions no professionals, no es podrà superar el límit de 1.000 persones. 

stats