Societat 02/12/2019

Aconsegueixen aturar el desnonament d'un home de 78 anys a Palma

PAH Mallorca i l'Oficina Antidesnonament han reclamat al jutjat el compliment del reial decret que protegeix les persones en situació de vulnerabilitat

Maria Fuster
1 min
Un home de 78 anys en risc de ser desnonat a Palma

PalmaMembres de PAH Mallorca i de l'Oficina Antidesnonament de l'Ajuntament de Palma han aconseguit aturar el desnonament d'un home de 78 anys, tot i que en principi han tingut dificultats. "El secretari judicial divendres passat va dir que no l'aturava. Aquest dilluns hi hem anat; al principi no ens volia rebre, però finalment li hem llegit l'article del Reial Decret 1/2019 destinat a protegir persones vulnerables en aquesta situació i ens ha donat la raó", assenyala Víctor Cornell, advocat de la PAH Mallorca.

Aquest home, explica Cornell, viu al que ha estat ca seva des de fa 19 anys. L'habitatge estava a nom de la seva dona, que va morir fa vuit anys. Ell ho va comunicar, explica l'advocat de la PAH Mallorca, però segons els propietaris no es va fer el canvi de titular. "Era una persona que pagava, és una argúcia legal. S'ha intentat tot i no li han donat la raó, però ara no podia quedar al carrer perquè no té cap alternativa", assegura Cornell.

La nova legislació que varen impulsar PSOE i Podem i que es va concretar en el Decret 1/2019, recorda Cornell, assegura que s'ha de donar un termini d'un mes abans d'un desnonament si hi ha un informe dels Serveis Socials, com és el cas d'aquest home, que viu en una situació d'especial vulnerabilitat sense ingressos ni lloc on anar.

Cornell afirma que la PAH Mallorca ha pressionat el Govern, que segons l'advocat s'ha compromès a estudiar el cas i cercar-hi una solució.

stats