Societat 23/04/2021

Pagesos de les Balears aposten per l'agricultura sostenible

La plataforma Alas es posiciona a les Illes amb el suport d'entitats del sector

ARA Balears
1 min
Pagesos treballant al camp.

PalmaPagesos de les Balears aposten per l'agricultura sostenible i ho fan a través de l'Aliança per una Agricultura Sostenible (Alas), que s'ha presentat aquest divendres en el Camp Mallorquí. Es tracta d'una plataforma que agrupa entitats del sector agrícola en l'àmbit nacional i que ara s'ha posicionat a les Balears amb el suport d'Asaja Balears, Unió de Pagesos i Upa –Aia Balears, entre altres, segons apunta cooperatives agroalimentàries en una nota.

"Som l'únic sector que descontamina, ja que utilitzam la funció d'embornals de CO₂ pels cultius", ha dit el president d'Alas, Pedro Gallardo, que també ha destacat la importància de crear un full de ruta amb els principals actors per posar en valor la diversitat de cultius que hi ha a Espanya.

Per la seva part, el president de la Cooperativa Camp Mallorquí, Miquel Gual, ha assegurat que "Mallorca ha d'intentar ser autosuficient". Ha destacat la importància de l'agricultura a les Illes per "aconseguir sostenibilitat ambiental, que ha d'anar de la mà d'una sostenibilitat econòmica", ha dit. Així mateix, ha recordat que durant la pandèmia "la societat va respondre", per això des de l'entitat animen "a continuar amb consum del producte local". "El sector primari ocupa el 80% de la superfície de les Illes i volem continuar garantint el subministrament, ha afegit la presidenta de cooperatives agroalimentàries, Jerònia Bonafé.

stats