Societat 10/06/2020

Un pacient que ha superat el coronavirus a les Illes: "No podia dormir per por de no despertar-me"

El Govern publica un vídeo amb els testimonis de set persones a les quals el covid-19 ha canviat la vida per demanar responsabilitat a la gent

Ara Balears
1 min

Palma"No podia dormir per por de no despertar-me", "et veus fort i de cop estàs a un llit", "tu no pots pensar que et tocarà a tu" o "no és una grip". Aquestes són algunes de les frases de malalts de covid-19 que varen estar ingressats en unitats de vigilància intensiva i familiars de persones que varen morir per la malaltia i que protagonitzen el vídeo que ha fet el Govern de les Illes Balears per demanar responsabilitat i prudència davant la malaltia.

Sota el títol Tornen a l'UCI perquè tu no hi entris, els afectats descriuen en primera persona la seva història des de l'UCI i descriuen el seu patiment durant l'estada a l'hospital i l'angoixa d'haver perdut algun familiar per conscienciar de la importància de mantenir la prudència davant el coronavirus.

En un comunicat, el Govern balear ha assegurat que "el pas a la fase 3 i cap a la 'nova normalitat' és una mostra de l’esforç de tota la societat i és important continuar avançant en aquest camí". A més, han recordat que durant les pròximes setmanes, i fins que no hi hagi un tractament per al covid-19, encara s'hauran de prendre mesures de seguretat i de distanciament social.

stats