Societat 10/08/2023

Oriol Lafau continuarà al capdavant de l'Oficina de Salut Mental de les Illes Balears: "És una molt bona notícia"

El psiquiatre va renunciar a anar a les llistes del PSIB després que es conegués que és pare per gestació subrogada, però és un professional molt ben valorat pel sector

2 min
“Continuam desbordats, però ja no hi ha aplaudiments” Oriol Lafau

PalmaOriol Lafau continuarà al capdavant de l’Oficina de Salut Mental del Govern de les Illes Balears, segona ha avançat el digital mallorcadiario. "És una molt bona noticia per a mi, i apostaré per una línia absolutament continuista amb la feina feta els darrers vuit anys", explica Lafau a l'ARA Balears. En la mateixa línia, assegura que mantindrà l'equip amb el qual ha fet feina. "Som els depositaris de tota la història i la saviesa que hem adquirit fent feina a primera línia, amb bons professionals i projectes". L'Oficina de Salut Mental dependrà d'una direcció general homònima, de la qual encara no es coneix el o la responsable. Ara bé, Lafau s'alegra que la salut mental adquireixi aquest rang, però espera que "tot vagi acompanyat de recursos, pressupost i bona feina".

La polèmica per la gestació subrogada

Lafau, psiquiatre de professió, anava a les llistes del PSIB al Parlament, però va decidir renunciar-hi després que es conegués que és pare per gestació subrogada. La decisió la va prendre arran de la polèmica sorgida pel fet que Ana Obregón hagués recorregut a aquest tècnica per tenir un net del seu fill, mort l’any 2020. Arran d’això, la que era consellera de Presidència, Mercedes Garrido, va criticar el que havia fet la presentadora, i el PP va replicar dient que a les llistes del PSIB al Parlament hi anava una persona que havia fet el mateix, Oriol Lafau.

Al capdavant de l’Oficina de Salut Mental, al llarg dels darrers anys, Lafau i el seu equip han tingut el repte de posar en marxa el departament des de zero, i de redactar estratègies que reflectissin la realitat de les patologies d’aquests tipus i maneres de fer feina coordinada per combatre-les i prevenir-les. També han hagut de fer front a l’increment de problemes mentals i conductes autodestructives i suïcides arran de la pandèmia. Lafau és un professional que té el respecte de la professió, un fet que l’ARA Balears sempre ha pogut constatar en converses amb professionals del sector.

stats