Polèmica
Política 30/03/2023

Oriol Lafau renuncia a la llista del PSIB després de saber-se que té un infant per gestació subrogada

El coordinador autonòmic de Salut Mental al·lega "motius personals" i el cap de gabinet d'Armengol ocuparà el seu lloc a la llista

1 min
“Continuam desbordats, però ja no hi ha aplaudiments” Oriol Lafau

PalmaEl coordinador autonòmic de salut mental, Oriol Lafau, renuncia a anar a les llistes del PSIB al Parlament per Mallorca, després de saber-se que té un infant per gestació subrogada. Segons ha explicat el partit en un comunicat, Lafau al·lega "motius personals" per abandonar el seu lloc a la candidatura.

"Des del PSIB-PSOE es vol manifestar el respecte pels motius de la seva decisió, al mateix que refermar el seu compromís perquè l’estratègia de prevenció i atenció a la salut mental esdevinguin durant la pròxima legislatura un dels eixos de la política sanitària a les Balears", ha expressat el partit. Lafau ocupava el número sis de la llista, un dels llocs de sortida, que serà ocupat ara pel cap de gabinet de Francina Armengol, Quim Torres, que ja integrava la llista en el vuitè lloc. Així, de manera successiva s’avançaran la resta de candidats en els llocs ocupats pels homes de manera paritària.

La polèmica ha arribat després que la consellera d'Igualtat, Mercedes Garrido, criticàs el PP per la voluntat de regular la gestació subrogada. "És violència i explotació contra les dones. Ja ho han deixat ben clar aquesta setmana: desconeixen la realitat de les necessitats de les dones i de les polítiques feministes. La ignorància és molt perillosa", ha afirmat en una piulada a les xarxes socials. Tant la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, com la d'Igualtat, Irene Montero, també s'hi van manifestar en contra.

Així i tot, aquest dijous els mitjans Mallorcadiario i Última Hora han publicat que Lafau té un infant a partir d'aquest mètode, un fet que genera una certa contradicció amb les declaracions de Garrido, que també és del PSIB.

stats