Societat 15/01/2020

Orgull Llonguet parodia Rosalía per promocionar el Sant Sebastià alternatiu

Critiquen l'Ajuntament de Palma i demanen "més torradores i menys concerts"

J. Genovard
1 min
Orgull Llonguet paròdia Rosalía per promocionar el Sant Sebastià alternatiu

PalmaOrgull Llonguet ha llançat una campanya parodiant la cançó de Rosalía Fucking Money Man. La versió mallorquina d'aquesta cançó, titulada Fucking Poble Men, promociona el Sant Sebastià alternatiu, les activitats organitzades per Orgull Llonguet i les confraries, critica la gestió de l'Ajuntament de Palma i anima la ciutadania a participar en les activitats organitzades per les confraries.

"El que voldria és tenir una festa ben arrelada i amb sentiment, però tot això sé que no ho tendré si qui ho organitza és l'Ajuntament". Aquesta és la primera frase de la versió d'Orgull Llonguet, una clara declaració d'intencions del que reclama l'entitat. El lema 'Fucking Poble Men' ve sempre acompanyat de la frase següent: "més torradores i menys concerts". Orgull Llonguet entén les festes de Sant Sebastià com una celebració de la ciutat, dels habitants de Palma, i en cerca de l'orgull que molts municipis senten per les seves festes patronals, en aquest vídeo intenten convertir Sant Sebastià en una festivitat "arrelada i amb sentiment".

En el vídeo també destaquen elements introduïts per les confraries com els caparrots artesanals o el drac de na Coca i remarquen que el Sant Sebastià alternatiu és l'únic que ofereix novetat i passió a la festa, l'allunya dels concerts convencionals i ofereix noves vies d'oci als ciutadans. "Tanc els carrers principals amb passacarrers populars". Orgull Llonguet reivindica així el "nou" Sant Sebastià amb més ritme i sentiment.

stats