Famosos

Una ordre d'arrest europea acaba amb la detenció de l''influencer' Andrew Tate per abús sexual

La Fiscalia de Rumania també acusa els dos germans per haver constituït un grup delictiu organitzat de tràfic de persones

3 min
Andrew Tate sent detingut a Bucarest

BarcelonaDesprés de tres detencions en territori britànic en menys de deu anys, el 2017 l'influencer Andrew Tate va decidir abandonar el país per iniciar la seva vida a un altre territori. El canvi de residència també el va fer amb el seu germà, Tristan Tate, amb el qual van decidir començar a viure a Romania. Però tot i els 2000 quilòmetres que separen els dos països, cap dels dos germans s'han pogut alliberar de ser detinguts per una ordre de detenció europea enviada des de les illes britàniques per agressió sexual comesa entre el 2012 i el 2015.

Andrew i Tristan Tate van ser detinguts la nit de dilluns a dimarts a la població de Ilfov, als afores de Bucarest, després que dilluns el Regne Unit enviés una ordre de detenció europea a Romania. Els càrrecs que se'ls imputen remeten a uns fets succeïts entre el 2012 i el 2015 per agressió sexual, uns fets pels quals aquest dimarts han comparegut davant del Tribunal d'Apel·lacions de Bucarest. Paral·lelament, la Fiscalia de Romania també acusa els dos germans per haver constituït un grup delictiu organitzat des d'on reclutaven, allotjaven i obligaven dones a crear material pornogràfic per distribuir-lo posteriorment.

Els dos germans no han estat els únics detinguts. També han passat a disposició judicial els altres membres del grup organitzat que es dedicaven a enganyar diferents dones dels Estats Units i del Regne Unit perquè viatgessin fins a Romania amb promeses d'amor correspost i contractes matrimonials. De fet, aquesta no és la primera vegada que arresten els dos germans en territori romanès pel mateix cas, però el març de 2023 un tribunal d'apel·lacions va ordenar la llibertat de l'exboxejador i el seu germà.

Andrew Tate sent detingut a Bucarest.

Actualment els germans Tate resideixen a Romania, on la justícia els acusa de violació i tràfic d'éssers humans. Per aquests dos delictes van ser detinguts el desembre de 2022, i després d'haver entrat a presó i haver estat sota arrest domiciliari, estan esperant que es concreti la data del judici, amb la prohibició d'abandonar el territori romanès.

Però els germans no sempre han residit a Romania. De fet, els germans Tate van guanyar la seva fama a internet a partir del kickboxing i a través de passar per la versió britànica de Gran Hermano. Però després d'aconseguir una visibilitat considerable a les xarxes, el 2017 van decidir abandonar el Regne Unit i començar a viure a Romania perquè, en paraules de Tate de 2022 en un pòdcast, "la corrupció és molt més accessible".

Historial de detencions al Regne Unit

Segons un portaveu de la policia de Hertfordshire, Andrew Tate ja havia estat arrestat en tres ocasions anteriors al Regne Unit. Totes tres l'acusat se li imputava el delicte d'agressió sexual. Primer va ser arrestat el juliol de 2015 per una acusació d'agressió contra una dona. "Mentre estava sota custòdia, el sospitós va ser arrestat novament el mateix dia en relació amb una acusació de violació i agressió a una segona dona", afegeix el policia. I, cinc mesos després, va tornar a ser detingut sota sospita de violació d'una tercera dona, si bé aquest cas es va tancar el 2019 després que el Servei de Fiscalia de la Corona britànica decidís no processar.

stats