Societat 04/07/2020

Ordenen l'internament forçós d'un home que va viatjar a Eivissa després de donar positiu en coronavirus

Salut Pública ha remès a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil l'ordre

Ara Balears
1 min
Hospital de Son Espases.

PalmaLa Direcció General de Salut Pública ha remès aquest dissabte a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil una resolució per ordenar l'internament forçós en règim d'aïllament a l'hospital Can Misses d'Eivissa d'un home que va viatjar de Barcelona a l'illa pocs dies després d'haver donat positiu en una PCR. Poc després de donar l'ordre, l'individu ha estat localitzat i ingressat.

Segons informa el Govern en un comunicat, aquesta persona va presentar símptomes compatibles amb la malaltia dia 20 de juny i dia 26 la PCR que li havien fet va donar positiu. Tot i això, dia 29 va viatjar de Barcelona a Eivissa, sense complir l'aïllament. La Conselleria de Salut ha aconseguit aquesta informació a través del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), del Ministeri de Sanitat

El CCAES va informar divendres Salut Pública que l'individu era a Eivissa i, poc després, va ser localitzat. Aquest dissabte, després d'emetre la resolució d'internament forçós, l'home ha estat traslladat al centre hospitalari de Can Misses, on quedarà fins que rebi l'alta. La Direcció General també ha iniciat l'estudi de contactes i obrirà un expedient al contagiat per un presumpte delicte contra la salut pública.

stats