Sanció
Societat 03/08/2023

Ordenen la demolició d'una caseta il·legal construïda en un arbre a Eivissa

El propietari ha estat sancionat amb 37.000 euros

ARA Balears
1 min
La caseta de l'arbre a Eivissa

PalmaEl departament de Gestió del Territori del Consell d'Eivissa ha ordenat aquest dijous la demolició d'una caseta il·legal construïda en un arbre ubicat en sòl rústic protegit a la zona dels Amunts, dins els límits d'una vil·la. El propietari ha estat sancionat amb 50.000 euros, els quals, per pagament avançat, han quedat en 37.000.

Segons ha informat la institució insular i ha recollit Europa Press, es tracta d'una edificació incompatible amb l'ordenació territorial i urbanística d'acord amb el Pla Territorial Insular, que prohibeix edificacions i elements estranys, com ara casetes de fusta prefabricades, entre altres elements. El pla també recomana elements tradicionals propis de cada zona i queda prohibida la utilització d'elements constructius derivats d'arquitectures d'altres regions que resulten impropis de l'entorn rústic d'Eivissa. Per aquests motius, la caseta ha estat considerada contrària a l'ordenació urbanística i territorial i, per tant, il·legal, per la qual cosa se n'ha ordenat la demolició.

Pel que fa a l'edificació, estava ubicada en una zona boscosa i utilitzava els pins com a part estructural. La resta estava creada amb pals, bigues de fusta i bambú amb una superfície de 26 metres quadrats.

Per la seva banda, el conseller de Gestió del Territori, Mariano Juan, ha explicat que en els darrers anys han aconseguit demolir cinc construccions il·legals, després de remetre a la Fiscalia sis denúncies per delictes contra l'ordenació del territori en sòl protegit.

stats