Societat 10/05/2023

Els docents opositors de Menorca i Eivissa disposaran de 13 tribunals per examinar-se

Educació habilitarà 110 tribunals a totes les Illes, als quals es presentaran 5.195 aspirants entre el procés d'estabilització i l'ordinari

1 min
Aspirants durant les oposicions docents.

PalmaLa Conselleria d'Educació constituirà 13 tribunals per fer les oposicions docents a Menorca i Eivissa. Nou s'ubicaran a Eivissa i quatre, a Menorca. Després de les protestes dels opositors de les illes menors, després que en un primer moment Educació anunciàs que els exàmens es farien únicament a Mallorca, va forçar la marxa enrere de l'Administració.

D'aquesta manera, en el marc del procés de concurs-oposició 2023 es constituiran 110 tribunals, 56 corresponents al procediment d'estabilització i 54 a les oposicions ordinàries. Hi ha un total de 5.195 aspirants, 3.141 dels quals es presentaran a les proves d'estabilització i 2.054, a les ordinàries. La primera prova del concurs d'estabilització se celebrarà el pròxim 18 de juny i la de les oposicions ordinàries el 25 de juny.

En un comunicat, la Conselleria ha explicat que la decisió de disposar de tribunals a Menorca i Eivissa "no suposa que les oposicions es convoquin per illes sinó que, en alguns casos, les proves, que són per al conjunt de places de la comunitat, es podran fer a Menorca i Eivissa". Amb l'objectiu de tirar endavant el procés, la Conselleria va obrir un tràmit telemàtic, en el qual tots els docents admesos van poder decidir a quina illa volien fer les proves corresponents del procés selectiu. Cal remarcar que per poder constituir un tribunal, es necessiten un mínim de 10 aspirants per especialitat. El desplaçament de les proves a les illes menors ha suposat crear cinc tribunals nous, en relació amb els previstos originalment, atès que, part dels que s'havien creat en el procediment inicial, s'han traslladat a Menorca i Eivissa.

stats