Societat 10/03/2019

Quasi tres mil opositors aspiren a 351 places de zelador de l'IB-Salut

Les proves han començat aquest diumenge a Mallorca, Menorca i Eivissa

Ara Balears
2 min
Quasi tres mil opositors aspiren a 351 places de zelador de l'IB-Salut

PalmaLa Conselleria de Salut i el Servei de Salut de les Illes Balears continua, aquest diumenge, els exàmens de les convocatòries del concurs oposició per cobrir 351 places vacants de personal estatutari de la categoria de zelador/zeladora. Val a dir que el 7% del total de les places es reserva per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, sense perjudici que s’hagi d’acreditar la capacitat funcional per acomplir les funcions pròpies de la plaça.

Amb aquesta convocatòria la Conselleria de Salut contínua complint amb el compromís del Govern de crear llocs de feina estables a la funció pública, una mesura que millora la qualitat dels serveis assistencials i que enforteix la xarxa sanitària pública, destaquen fonts del Govern.

A partir de les 10 hores d'aquest diumenge han començat les proves, en un torn únic, i que han tingut lloc simultàniament a Mallorca, Menorca i Eivissa, concretament a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la Universitat de les Illes Balears (UIB), a Mallorca, a l’IES Cap de Llevant (Maó), a Menorca, i a l’IES Santa Maria, a Eivissa. En total, s’hi han presentat 2.993 aspirants, 2.437 a Mallorca, 313 a Menorca i 243 a Eivissa.

A Mallorca, per fer les proves han participat tres representants del tribunal i 136 col·laboradors. A Menorca, hi ha participat un representant del tribunal i 32 col·laboradors. Per altra banda, a Eivissa hi ha acudit un representant del tribunal i 24 col·laboradors.

Aquest procés d’oferta d’ocupació pública és un més de la convocatòria més important que es fa a les Illes Balears en aquest àmbit. L’any 2018 es varen dur a terme les proves selectives de nou categories, amb una oferta de 979 places per a 4.925 sol·licituds rebudes.

stats