Societat 05/05/2020

ANPE s'oposa al "retorn anticipat temerari" a les aules

Critiquen que el conseller March "ja ha posat en marxa aquest procés sense negociació prèvia de les condicions sociolaborals amb els representants sindicals"

Ara Balears
2 min
ANPE insta March a fer una bona planificació de cara al següent curs escolar.

PalmaANPE ha mostrat desacord després que la Conselleria d'Educació hagi expressat la intenció de "retornar a les aules de manera immediata, informant-ne els equips directius, associacions de pares i directors sobre la desescalada educativa". El sindicat ha titllat aquesta mesura de "temerària", segons ha informat l'agència Efe.

L'organització ha criticat que el conseller Martí March "ja ha posat en marxa aquest procés sense negociació prèvia de les condicions sociolaborals amb els representants sindicals". ANPE creu que el curs ha d'acabar de manera telemàtica per "la falta de garanties sanitàries en matèria d'higiene, desinfecció i dotació de l'equipament de seguretat necessària per als 13.000 docents, els 170.000 alumnes i els gairebé 500 centres públics de totes les Illes".

Consideren que la tornada a les aules requereix disposar de mascaretes, gels hidroalcohòlics, espais adequats, una reducció de la ràtio, cambres tèrmiques a l'entrada de les escoles i mampares per als pupitres, la qual cosa fa del retorn "un risc innecessari" que pot "suposar un rebrot de la infecció".

Segons ANPE, falta també un protocol que inclogui el professorat i alumnes que puguin constituir un grup de risc, com ara malalts crònics, asmàtics, al·lèrgics, embarassades i docents majors, que no haurien d'incorporar-se al centre per motius de salut.

Segons el sindicat, el retorn prematur a l'activitat lectiva presencial amb caràcter voluntari "generarà una bretxa educativa entre els qui vulguin o puguin tornar i els que no", en un moment en el qual el professorat ja havia adaptat les seves programacions i tasques al teletreball.

A més, adverteixen del risc en Educació Infantil, etapa en la qual "els nins es mouen contínuament", la qual cosa fa "impossible" mantenir les mesures presentades per la Conselleria. ANPE insta el conseller March a fer "una bona planificació amb vista al següent curs escolar per així reforçar i recuperar els continguts del darrer trimestre d'aquest any acadèmic".

stats