Ciberatac
Societat 21/02/2024

Una operació policial hackeja el grup criminal autor del ciberatac a l'Ajuntament de Calvià

L'Agència Britànica Internacional ha definit la banda com "una de les més nocives del món"

ARA Balears
2 min
49a7d05d d797 4f27 92d3 981bf78a4216 16 9 aspect ratio default 0

PalmaUna operació policial encapçalada per l'Agència Britànica Internacional contra el Crim, en la qual han col·laborat l'FBI i autoritats d'altres països, s'ha saldat amb el hackeig dels serveis del grup LockBit, al qual s'atribueixen els ciberatacs als ajuntaments de Calvià i Sant Antoni (Eivissa). Segons ha recollit Europa Press, arran d'aquesta col·laboració s'ha llançat una campanya de disrupció o alteració contra aquesta organització de ciberpirates, que han definit com "una de les més nocives del món".

Així, amb la col·laboració de l'Europol, dos dels presumptes membres de LockBit han estat arrestats a Polònia i Ucraïna i s'han requisat uns 200 criptoactius econòmics relacionats amb el grup. A més, les autoritats dels Estats Units han anunciat que dues persones demandades per utilitzar presumptament els serveis de LockBit per desplegar ciberatacs han estat encausades, estan sota custòdia i seran jutjades.

Quant a l'operació, els agents varen aconseguir infiltrar-se en la xarxa interna de feina del grup i varen aconseguir prendre el control dels serveis de LockBit, comprometre tota la seva organització criminal i tombar 28 servidors del grup. D'aquesta manera, l'Agència ha assegurat que ha pres el control "de l'entorn d'administració primària de LockBit", que permetia als membres del grup armar i llançar els atacs informàtics, i controlar, a més, el lloc de l'organització a la dark web, on els membres del grup allotjaven les dades robades amb l'"amenaça" de publicar-les. Així mateix, els agents han aconseguit el codi de la plataforma inicial de LockBit i una gran quantitat d'informació dels seus sistemes sobre les seves activitats i sobre qui hi ha fet feina i l'ha utilitzat per atacar organitzacions i entitats. L'operació, han remarcat, "és només el començament d'una sèrie d'accions contra LockBit" i els seus membres.

stats