Justícia
Societat 13/02/2023

Onze jutges juren el càrrec al Tribunal Superior per incorporar-se a les Balears

Cinc d'ells són integrants de la 71a promoció de la carrera judicial i els altres sis han superat el concurs entre juristes de reconeguda competència

ARA Balears
2 min
Els jutges han jurat el seu càrrec davant la Sala de Govern del Tribunal Superior

PalmaOnze nous jutges destinats a les Balears han jurat aquest dilluns el càrrec en un acte a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), presidit pel magistrat i president del Tribunal, Carlos Gómez. Segons ha informat el Tribunal Superior, cinc dels nous jutges són integrants de la 71a promoció de la carrera judicial i els altres sis han superat el concurs entre juristes de reconeguda competència convocat pel Consell General del Poder Judicial el 2020. Concretament, s'incorporaran a Palma, Eivissa, Maó i Manacor.

Entre els cinc jutges de la 71a promoció de l'Escola Judicial figura el número u de la promoció, Gonzalo Marco Ariño, que passarà a desenvolupar la plaça en el jutjat de Primera Instància número 1 d'Eivissa amb funcions compartides de registre civil. Els seus companys de promoció són Rafael de la Fuente López, Elena González Fuentes i Manuel Núñez Jiménez, tots ells jutges d'adscripció territorial del TSJIB, i Sirus Mashouf Mohsenin, qui passarà a exercir la plaça en el jutjat de Primera Instància número 1 de Maó, amb competència en matèria de violència masclista.

Pel que fa a Palma, s'incorporaran els sis jutges de reconeguda competència. La plaça del jutjat de Primera Instància número 24 l'ocuparà Alberto Manzanares Secades, mentre que Tomasa Hernández Martín exercirà la plaça del jutjat de Primera Instància número 17, amb competència exclusiva en condicions generals de contractes hipotecaris.

D'altra banda, a Manacor s'incorporaran Nicolás Alcalá Pedrajas i María Francisca Caridad Juárez Vasallo, amb plaça als jutjats de Primera Instància número 1 i 4, respectivament.

Quant als jutjats d'Eivissa, es reforcen amb l'arribada de dos jutges: Rubén Ortega Cotarelo, que ocuparà la plaça en el jutjat d'Instrucció número 4, i José Manuel García Marfil, que ocuparà la del jutjat de Primera Instància número 4.

stats