Societat 12/07/2022

L'Oficina Antigrafits duplica el nombre de neteges en sis mesos, més de 400 pintades

S'han inventariat 4.054 grafits, dels quals 272 són denúncies ciutadanes

ARA Balears
1 min
Imatge d'un grafit a la murada de Palma.

PalmaEl servei de neteja de l'Oficina Antigrafits ha duplicat en sis mesos el nombre de neteges de pintades vandàliques; "en aquests mesos s'han esborrat més de 400 pintades", ha anunciat la tinent de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor. Aquest ha estat el balanç que ha fet el president d'Emaya, Ramon Perpinyà, juntament amb la regidora sobre la tasca que han fet els operaris el darrer mig any a Palma. "Si seguim a aquest ritme a final d'any haurem eliminat el doble de pintades que l'any passat", ha destacat Perpinyà.

El Servei d'Accessibilitat i Control de la via Pública, fent un inventari intern, ha comptabilitzat i classificat 4.054 pintades. També, des de la tardor de l'any passat, s'han rebut 272 denúncies ciutadanes via correu electrònic. Per ara, s'han esborrat 445 grafits dels catalogats i 47 provinents de les denúncies.

L'Ajuntament ha "invertit més de 94.000 euros a netejar pintades només al parc de sa Riera els darrers dos anys", ha explicat Pastor, qui també ha recriminat que el pressupost que destinen a netejar els grafits "són diners del pressupost municipal que deixam d'invertir en actuacions noves". A més a més, durant els darrers sis mesos s'han esborrat 104 pintades a espais privats, un servei que ofereix la mateixa oficina. "Tenim un servei de neteja a espais privats que està subvencionat i esborra pintades en menys de 15 dies", ha dit el president de l'empresa municipal.

Cal recordar que la nova oficina municipal va començar la tasca el novembre del 2021 i, des del passat mes d'abril, ja té personal propi i està adscrita al servei d'Accessibilitat.

stats