Societat 15/10/2021

L'Ajuntament de Palma crea una brigada de 20 efectius per eliminar grafits "barri a barri"

El Consistori ha duit a terme 3.658 actuacions de neteja de pintades vandàliques

ARA Balears
2 min
Grafitis en una paret ubicada a Cala Major.

PalmaEmaya i l'Àrea d'Infraestructures i Accessibilitat de l'Ajuntament de Palma han creat una brigada amb 20 efectius que es dedica exclusivament a fer batudes "barri a barri" per detectar grafits i eliminar-los. Aquesta mesura forma part del pla per combatre les pintades vandàliques, que són molt presents als carrers del municipi.

El Consistori ha duit a terme 3.658 actuacions de neteja de pintades vandàliques en parets i elements públics durant enguany, a més de llevar pintades de 37 zones de jocs infantils. També s'ha actuat de manera "intensiva" als parcs de la Riera i de les Estacions, on s'han eliminat incomptables pintades.

El mateix s'ha fet a les baranes del Carnatge i a les jardineres i elements de fusta del bosc de la Platja de Palma. La Policia Local, a més, ha identificat l'autor d'un grafit sobre un mural feminista de la plaça del Tub, a qui ha aixecat una acta per infracció de l'article 37 de la Llei de Protecció de Seguretat Ciutadana.

La Regidoria d'Infraestructures i Accessibilitat va engegar el setembre un pla de neteja de pintades vandàliques barri a barri. S'hi fan batudes per detectar les pintades que es troben als elements públics, com ara fanals, mobiliari urbà i edificis municipals; després es registren i, finalment, s'eliminen. Quan els grafits estan en zones que pertanyen a empreses de subministrament de serveis d'electricitat i telefonia, per exemple, se'ls avisa perquè les llevin.

De moment, ja s'ha començat a treballar als barris de Pere Garau-Son Rutllan i Sindicat-Cort. Es continuarà per la zona portuària del Jonquet, Santa Catalina, el Molinar, l'Arenal, Son Cotoner, el Camp Redó, Son Serra i la Vileta. Per part seva, Emaya ha fet 1.371 intervencions des de l'1 de gener i fins al 14 d'octubre en parets públiques i elements propis de l'empresa pública, com ara papereres i contenidors.

stats