Societat 19/05/2020

Obliguen a tornar al seu país tres alemanys més per volar a Mallorca sense motiu justificat

Els cossos policials han impedit l'entrada a les Balears a 59 passatgers durant tot l'estat d'alarma

Ara Balears
2 min
Turistes a l'aeroport de Palma

PalmaLa Policia Nacional va impedir aquest dilluns l'entrada a Mallorca de tres passatgers –dos homes i una dona de nacionalitat alemanya– d'un vol procedent de Colònia, Alemanya, per no justificar el seu viatge. Els agents els varen obligar a tornar al seu país d'origen, igual que ho van fer amb tres viatgers alemanys el dia anterior.

En total, els cossos policials han impedit l'entrada a les Balears a 59 passatgers als ports i aeroports de les Illes durant el període d'estat d'alarma per no tenir justificats els seus desplaçaments i per incomplir els requisits del Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la situació de la crisi del coronavirus. Mentre que 21 d'aquests passatgers varen ser identificats als aeroports de l'Arxipèlag, 38 varen ser detectats als ports, procedents de viatges nacionals i internacionals.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil ha denunciat una quinzena de persones als aeroports de les Balears al llarg del període de confinament per desobediència per incomplir les restriccions en trajectes nacionals, segons informa la Delegació del govern espanyol en un comunicat.

Així mateix, els cossos policials varen fer 149 propostes de sanció aquest dilluns per incomplir les restriccions acordades al Reial Decret 463/2020. D'aquestes, 49 varen tenir lloc a Palma, 24 a Eivissa i 1 a Maó. Durant tot l'estat d'alarma, s'han comptabilitzat més de 21.500 infraccions.

Tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil continuen amb els seus controls de seguretat als ports, aeroports i carreteres de les Balears. A Son Sant Joan, a Palma, es va registrar dilluns l'arribada de 496 passatgers i la sortida de 439 en 18 vols. Dels quatre vols internacionals que varen arribar a Palma, 39 persones hauran de passar un període de quarantena de 14 dies.

A l'aeròdrom d'Eivissa, a més, es varen rebre 84 viatgers en dos vols d'entrada i es va detectar la sortida de 84 en dos vols més. L'aeroport de Menorca, finalment, va comptabilitzar 97 persones que aterraren i 68 que se n'anaren en quatre vols programats.

stats