Denuncien dos alemanys que varen volar a Mallorca sense causa justificada

La Guàrdia Civil va proposar per a sanció set persones per aquest mateix motiu la setmana passada 

Els cossos policials varen impedir aquest diumenge l'entrada a Mallorca de dos passatgers de dos vols diferents, procedents d'Alemanya. Els viatgers no varen poder justificar el seu viatge i no complien els requisits establerts al Reial Decret 462/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus, de manera que els agents els varen denunciar i els varen obligar a tornar a Alemanya.

Així mateix, la Guàrdia Civil va proposar per a sanció set passatgers més, cinc a Palma i dos a Maó, per viatjar a les Illes sense motiu justificat. Els tres viatgers detectats a Son Sant Joan venien d'Eivissa i els altres dos, de Barcelona, mentre que els identificats a Menorca havien sortit de Palma.

Tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil continuen els controls de seguretat a ports, aeroports i carreteres de l'Arxipèlag. L'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, va registrar diumenge l'arribada de 332 passatgers i la sortida de 364 més en 20 vols programats. Concretament, sis d'aquests vols eren internacionals, de manera que 62 persones hauran de passar un període de quarantena de 14 dies. Aquestes se sumen als 21 passatgers internacionals que varen arribar dissabte i als 42 de divendres.

Per la seva banda, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre diumenge 102 passatgers en tres vols d'entrada i 109 varen sortir de l'illa en tres vols de sortida. L'aeroport de Menorca, finalment, va comptabilitzar l'arribada de 44 persones i la sortida de 42 en quatre vols programats.

114 propostes de sanció en un dia

De manera paral·lela, els cossos policials continuen posant propostes de sanció per desobediència a les Balears a les persones que incompleixen les restriccions acordades al Reial Decret 463/2020. Al llarg d'aquest diumenge, els agents en varen posar 114 a totes les Illes, 56 de les quals es varen registrar a Palma i 8 a Eivissa.

Aquestes xifres corresponen al setè dia en què Mallorca, Eivissa i Menorca estaven en fase 1 i suposen un important descens respecte de les propostes de sanció recollides durant la fase 0. Al llarg del període d'estat d'alarma, declarat el 14 de març, les denúncies ja ascendeixen a 21.3000 en total.

Pel que fa als controls de carretera, els agents varen identificar diumenge 3.500 persones i 1.500 vehicles. La majoria varen ser identificats als punts de vigilància activats a les Illes.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF