Societat 11/10/2021

L'OBIA nomena un nou director, després de quatre mesos sense

Josep Lluís Riera pren el lloc que ostentava Serafín Carballo fins al juny, quan el Govern el va destituir per no voler-se vacunar contra el covid-19

ARA Balears
2 min
Josep Lluís Riera, nou director de l'OBIA.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el nomenament de Josep Lluís Riera com a nou director de l'Oficina Balear de la Infància i l'Adolescència (OBIA), lloc que va ocupar Serafín Carballo fins al juny, quan va ser destituït per no voler-se vacunar contra el covid-19. Riera és diplomat en Educació Social per la Universitat de les Illes Balears i ha estat cap de les àrees de Participació, Instal·lacions i Formació de l'Institut Balear de la Joventut (IBJove), segons ha informat el Govern en un comunicat.

Així, ocupa el lloc que va deixar Carballo el juny. Aleshores, Afers Socials va argumentar que si bé la decisió de vacunar-se o no és legítima, això entrava en contradicció amb continuar al capdavant d'una institució pública i ostentar un càrrec públic. La seva decisió personal "és incompatible amb els valors i els criteris sanitaris que es defensen i promouen des del Govern de les Illes Balears envers la vacunació i la salut pública", varen explicar.

Josep Lluís Riera va ser membre de la Comissió Tècnica del programa Joventut amb Europa a Espanya entre el 1992 i el 2009. Entre el 1997 i 2007 va ser membre de l'Agència Nacional Espanyola del Programa Joventut de la Direcció General XXII de la Unió Europea en l'apartat del Servei Voluntari Europeu, com a membre de l'equip encarregat de les formacions de voluntaris.

A més, ha representat el Govern de les Illes Balears davant el Ministeri d'Afers Socials en les accions que es duen a terme dins el Pla Estatal del Voluntariat i en l'àrea de Joventut al Fòrum del Voluntariat de les Illes Balears, i ha estat president de la Plataforma del Voluntariat de les Illes Balears i va formar part de la Comissió d'Ètica d'aquesta entitat.

stats