Mobilitat
Societat 21/04/2023

Oberta sense restriccions la carretera de sa Calobra

El despreniment es va produir el passat mes de febrer

ARA Balears
1 min
L'esbaldrec ha tengut lloc en una paret de contenció que ja estava cruiada, i que es troba passat el Nuu de la Corbata.

PalmaEl Consell de Mallorca ha obert aquest divendres sense restriccions la carretera de sa Calobra, després de finalitzar la primera fase de les obres de reconstrucció d'aquesta, segons ha informat la institució insular. El Consell ha explicat que les obres de reforç estructural estan a punt de concloure i després continuaran les de reconstrucció del mur amb la tècnica de pedra en sec, la qual cosa permet eliminar la limitació de tonatge actual dels vehicles de més de deu tones.

A més, ha recordat que aquestes obres es deuen al fet que el passat 7 de febrer es va produir el despreniment d'un mur de contenció que va obligar a tancar el trànsit per als no residents de la zona. Posteriorment, es va permetre la circulació a tota mena de vehicles de menys de 10 tones per qüestions tècniques i de seguretat, un trànsit per sota de les circumstàncies normals de la via. Des d'aquest pròxim 21 d'abril, podran circular tot tipus de vehicles sense limitació de tonatge.

Finalment, el passat 24 de febrer, quan es va disposar de tots els informes tècnics i jurídics, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va signar el decret d'obra d'emergència, i les actuacions van començar el 9 de març.

stats