Mobilitat
Societat 18/01/2023

Obert el termini per inscriure's a la nova Bicipalma

Des del dilluns 16 de gener aquest servei està obert per a nous usuaris, que han d'estar empadronats a Ciutat

Ajuntament de Palma
2 min
00422 AP CAMPANYA BiciPalma 2023 Mapa 2 (1) page 0001

PalmaDilluns dia 16 de gener es va obrir el termini perquè les persones majors de 16 anys i empadronades a Palma puguin inscriure's en el servei de bicicleta Bicipalma i començar a gaudir de les noves bicicletes que s'han anat instal·lant en fins a 38 estacions durant aquests últims mesos. Per poder-s'hi inscriure, cal entrar a la web www.bicipalma.com i registrar-se en un formulari i emplenar les dades personals. Una vegada que s'hagi completat el formulari, el servei de Bicipalma fa un seguit de comprovacions i, posteriorment, envia, a través d'un SMS, un PIN que permet descarregar-se l'app necessària per poder començar a utilitzar el servei.

La nova Bicipalma manté les mateixes tarifes que l'anterior sistema, amb diferents opcions de pagament disponibles, com l'abonament anual de 24 euros o bé l'abonament de sis mesos, que costa 15 euros.

Aquest nou sistema de bicicleta pública, que substitueix l'anterior, ha suposat una inversió de 2.991.220 euros, que s'han finançat a través del fons Next Generation de la Unió Europea inclosos en els fons de Recuperació, Transformació i Resiliència.

De moment, s'ha instal·lat a 38 estacions, que corresponen a les ubicacions del sistema antic, i aquests dies s'està començant a estendre cap a nous barris. Així, s'han projectat fins a 48 estacions noves que s'estan començant a implantar. Aquestes setmanes ha entrat en funcionament l'estació situada en l'encreuament entre els carrers de Benet Pons i Fàbregas i de Manacor, a la Soledat i, en breu, començaran a funcionar les noves estacions de l'encreuament de Can Valero i el Camí dels Reis i la situada a l'avinguda de Joan Miró, a més de la situada al carrer de Bartomeu Rosselló Pòrcel.

El nou Bicipalma té un total de 930 bicicletes de nova generació, 270 de les quals són elèctriques i 660, mecàniques.

stats