Avui coneixem...
Societat 23/04/2023

“Un novii em demanà que li tocàs l’himne de la Champions per pujar a l’altar”

Avui coneixem el músic i mestre, Rafel Bestard Perelló

3 min
Rafel Bestard Perelló, músic i mestre

PalmaRafel Bestard Perelló (Muro, 1997) diu que sempre ha tingut “el cul calent”. Cada temporada en du qualcuna, de moguda: de petit, futbol; de més gran, vòlei; llavors, tennis i pàdel, i fa més poc, triatló. Allò que sempre ha estat constant, però, és la música. Aquest graduat en Educació Primària estudia ara el Grau Superior de Piano Jazz al Conservatori.

Fanàtic de la música Rafel preveu que aquest estiu tindrà uns quants bolos a la setmana, amb The Beatless Tribute, una formació que s’autoanomena “una banda de quatre joves fanàtics de la música”. “Tot va sorgir d’una manera un poc casual. A tots quatre ens agrada molt la música, però el més fanàtic dels Beatles és el meu amic i company d’estudis Mario Ramírez, que és de Pollença. Ell toca la bateria i coneix tots els detalls, la història i les curiositats de la banda britànica. Hem muntat un espectacle en què ens caracteritzam com si fóssim ells, i actuam per als turistes als hotels. Ens mou Sa Minut Band, una empresa especialitzada en gestió artística d’espectacles a hotels. He de dir que jo no era gaire seguidor dels Beatles. Els seus enregistraments em semblaven antics, però ara, quan em veig tocant aquest repertori, trob que és molt modern”, comenta el jove, qui enguany ha començat primer al Conservatori Superior de Música.

Artista primerenc Les actuacions de’homenatge als Beatles no són les primeres de Rafel. “Form part d’Allegro, una formació clàssica en què jo toc el piano amb dues violinistes, Margalida Miró i Xisca Font, que són mureres com jo. El grup sorgí l’any 2015, quan el Pirosca, un bar del nostre poble que ara ja no existeix, ens demanà per actuar-hi. Llavors, però, redirigírem la nostra activitat a tocar a noces. Ens contracten wedding planners per fer bolos a possessions. Tenim un repertori d’una quarantena de temes, i, si en volen qualcun d’especial, el cobram a part. Hem anat pertot. Record que un estiu gairebé cada setmana érem a la capelleta de Son Marroig”, comenta el músic, qui assegura que “el tema més sorprenent” que li han demanat per pujar a l’altar és “l’himne de la Champions”. “En una possessió a prop de Portocristo, va ser un novii català, qui devia ser molt futboler, qui ens el demanà”.

Mestre i triatleta “Durant dos anys he fet feina de mestre interí a diferents centres: Son Sardina, Muro, Sa Graduada de sa Pobla... Aquest curs, però, vaig pensar de continuar formant-me. Per això em vaig matricular al conservatori”, explica Rafel, qui després del confinament començà a entrenar-se per competir en triatló. “Jo sempre he estat molt esportista, i aquests darrers mesos estic molt motivat amb les competicions de triatló. El 13 de maig participaré a l’IronMan Mallorca”, explica el mestre i músic, qui afegeix que, en demanar-li quina de les tres proves li va millor, respon rient que “cap”, però que fa “allò que pot”. “La natació és la part que sol fluixejar més a molts d’atletes, però jo m’entrén a la piscina i a la mar, i no em va malament. La meva família té una casa a Can Picafort. Sovint faig la distància que separa el far de la costa, o vaig nedant fins a la Caseta dels Capellans. En aquest cas has de controlar no acostar-te gaire a l’arena, perquè si bades et trobes nedant en un pam d’aigua”.

stats