Transport
Societat 14/12/2022

Mobilitat assegura que la normalitat en els horaris de tren es reprendrà aquest dijous

El director general de Transports i Mobilitat Terrestre, Jaume Mateu, ha defensat que ha estat un fet puntual que no es repetirà

Aina Vidal
2 min
Saturació al Servei Ferroviari de Mallorca

PalmaEl director general de Transports i Mobilitat Terrestre, Jaume Mateu, ha assegurat que les cancel·lacions dels serveis de tren a les hores punta del matí ja s'han donat per finalitzades i que aquest dijous es recuperarà la normalitat després d'arreglar els problemes operatius que els han obligat a suspendre aquests trajectes. En aquest sentit, Mateu ha detallat que dues incidències tècniques i problemes de cobertura de torns per qüestió d'organització de l'empresa han estat les causants de les cancel·lacions, però ha remarcat que ja s'han resolt.

Aquest dimecres ha estat el tercer dia consecutiu que l'empresa Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) anunciava supressions en els serveis de tren per "raons operatives" en hores punta. Avui mateix, durant la jornada d'aquest dimecres, s'han cancel·lat els trajectes Palma-Inca de les 7.00 i de la Intermodal a la UIB de les 8.55 hores i 13.40 hores Inca-Palma i 14.18 hores Intermodal-UIB.

A més, cal tenir en compte que, d'ençà que es va posar en marxa la mesura que establia la gratuïtat d'aquests serveis a través de la targeta del TIB, el nombre de viatgers s'ha incrementat exponencialment. Amb tot, els usuaris d'aquests serveis ferroviaris fa uns dies que han començat a denunciar aquest col·lapse a través de les xarxes socials i reclamen, principalment, més freqüències per evitar aquesta situació de saturació.

Fonts de la Conselleria han assenyalat que, des del mes d'abril, el transport públic a Mallorca "ha fet un gran esforç per incrementar serveis i freqüències davant l'encariment del cost de vida, especialment els carburants". En aquest sentit, fonts del Govern apunten que es continua amb els tràmits previstos. Aquest dimecres s'ha dut a terme un consell d'administració extraordinari perquè es puguin aprovar les bases de les convocatòries tant de la promoció interna com de la convocatòria externa d'oposicions previstes.

stats