Societat 25/03/2024

La nova escola de Caimari serà una realitat el 2025

La comunitat educativa del municipi duu des de 2008 esperant un nou edifici. Actualment, el centre ocupa l'edifici de Ca ses Monges

2 min
Col·locació de la primera pedra de la futura escola de Caimari.

PalmaLa comunitat educativa de Caimari està d'enhorabona. Després de molts anys de demanar un nou centre educatiu (des del 2008), avui s'ha col·locat la primera pedra del futur edifici, que entrarà en funcionament l'abril de 2025. A la tercera ha estat la vençuda, donat que en dues ocasions anteriors ja s'havia licitat l'obra, però el procediment havia quedat desert.

El nou centre es construirà a una parcel·la coneguda com a finca ses Deveres, cedida per l'Ajuntament de Selva i que disposa de 4.070 metres quadrats. Els terrenys es troben al costat de la parcel·la on es fa la zona esportiva municipal. La futura escola, projectada per l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec), s'ha adjudicat a l'empresa Bigas Grup, SL, té un pressupost de 4.837.423,13 euros i un termini d'execució de 13 mesos.

A l'acte de col·locació de la primera pedra hi han assistit el batle de Selva, Joan Rotger, el conseller d'Educació, Antoni Vera i la presidenta del Govern, Marga Prohens. La presidenta ha lamentat "l'estat d'abandonament en el qual s'han trobat moltes infraestructures" i ha agraït la feina del conseller d'Educació. "Perquè tot i que a vegades el focus es posa en altres temes, tenim un conseller d'Educació que està visitant tots i cada un dels centres de les nostres illes, per veure el seu estat i escoltar les necessitats dels claustres i de les famílies", ha afirmat.

Pati al carrer

Amb aquesta intervenció es dona resposta a les demandes de la comunitat educativa de Caimari que fa anys que reclama una escola nova. El director del centre actual, el CEIP Ses Roques, Toni Boyeras, va explicar a l'ARA Balears quina és ara la seva realitat: "Estam a Ca ses Monges, i les sis aules que tenim són el que eren els dormitoris de les monges". Actualment, per fer el pati, els alumnes han de sortir a la plaça del poble.

El nou centre educatiu disposarà de tres unitats d'educació Infantil i sis de Primària, el que suposa una capacitat per a 225 alumnes. El projecte preveu la construcció de dos blocs. El bloc principal consta de planta baixa i planta pis i acollirà la zona administrativa i l'aulari d'infantil a la planta baixa, a més de l'aulari de primària a la planta pis. El segon bloc es destinarà a gimnàs, vestidors, cuina, menjador i d'altres instal·lacions i tindrà només planta baixa.

stats