Urbanisme
Societat 10/03/2023

Andratx ja no té impediments per tombar els 12 apartaments il·legals de Cala Llamp

El jutge desestima el darrer recurs dels propietaris per intentar evitar-ne la demolició

2 min
Apartaments de Cala Llamps. / MICHELS

PalmaEl titular del Jutjat Contenciós número 2 de Palma ha desestimat el que era el darrer intent dels propietaris dels 12 apartaments il·legals de Cala Llamp per intentar evitar-ne la demolició. El jutge Alejandro González Mariscal de Gante ha respost negativament al recurs dels propietaris contra la fixació d'una garantia del 5% del valor cadastral i exposa en la seva interlocutòria que es tracta d'una quantitat justa i conforme, que no té res a veure amb una hipotètica indemnització als qui reclamin responsabilitats a l'Ajuntament. I és que els tenidors d'aquests apartaments il·legals, amb sentència ferma de demolició des del 2017, argumentaven que la garantia del 5% fixada no podria cobrir possibles indemnitzacions, perquè cal recordar que l'edifici es va fer amb llicència municipal atorgada per l'aleshores batle Eugenio Hidalgo. El magistrat respon que aquesta quantia no és per a una possible indemnització i, per tant, els recursos presentats no es poden tenir en compte.

A més, el magistrat afirma que, en el cas que l'Ajuntament o qualsevol administració hagi de fer front a indemnitzacions, "per llei una administració no pot esdevenir insolvent", de manera que no hi ha motiu per impedir-ne ara o retardar-ne la demolició.

La interlocutòria, notificada aquesta setmana, desestima els cinc recursos de reposició que havien interposat els propietaris i, per tant, obre la porta a la demolició dels 12 immobles que varen ser declarats il·legals en un procediment instat pel GOB en temps d'Eugenio Hidalgo, una vegada els ecologistes varen comprovar que la llicència atorgada per a aquest edifici de 12 apartaments era completament il·legal. La justícia així ho va decretar, però llavors els propietaris encetaren una batalla jurídica per intentar evitar que la piqueta entràs dins la seva propietat.

Davant de tot plegat, el setembre del 2017 el GOB va demanar l'execució forçosa de la sentència que anul·la la llicència i fins aquesta setmana no ha arribat el darrer pronunciament. "Ara ja no hi ha cap excusa perquè l'Ajuntament no faci la demolició dels 12 apartaments, de l'aparcament i de la piscina il·legal de Cala Llamp i, per tant, es facin complir la llei i les decisions judicials", ha afirmat Margalida Ramis, portaveu del GOB. L' Ajuntament d'Andratx ja ha establert un pressupost i ha adjudicat les obres de demolició dels apartaments.

stats