Societat 20/10/2021

Nou morts més per covid-19 a les Illes Balears

La pressió hospitalària continua disminuint

ARA Balears
2 min
Pacient ingressat a l'UCI de Son Espases a causa del covid-19

PalmaLa Conselleria de Salut de les Illes Balears ha notificat nou morts més per covid-19 a l'Arxipèlag i la xifra de defuncions des de l'inici de la pandèmia s'eleva fins a 980. A través d'un comunicat, Salut ha assenyalat que aquestes morts no corresponen a les darreres 24 hores, com és habitual, sinó que es tracta d'una revisió del Registre de Mortalitat i que totes es varen produir el mes d'agost, quan la pandèmia estava en un dels moments més delicats.

Així, l'Arxipèlag s'acosta al miler de defuncions a causa del coronavirus en un moment en què la pandèmia aparentment, està controlada i es manté la tendència a la baixa de la majoria d'indicadors. Pel que fa als nous contagis, Salut n'ha detectat 73 les darreres 24 hores amb una taxa de positivitat d'un 2,63% i la xifra total de casos identificats arriba als 100.247.

Pel que fa a la situació als hospitals, la xifra de pacients ingressats a les Unitats de Cures Intensives continua en descens i ja només són 19 els illencs que necessiten aquesta atenció. Cal recordar que el mes passat quasi 50 residents a les Balears estaven ingressats a les UCI i que la situació hospitalària d'aquestes unitats estava en risc màxim. Pel que fa a la situació a les plantes dels centres hospitalaris de l'Arxipèlag, aquest dimecres 65 illencs estan ingressats a planta, mentre que Atenció Primària atén un total de 811 persones.

La vacunació continua estancada

El final de l'estiu i la temporada turística no ha suposat un impuls per a la campanya de vacunació com esperava la Conselleria de Salut. Des de les darreres setmanes del mes d'agost la xifra de dosis que s'administren és pràcticament testimonial i el percentatge de població diana es manté des de fa setmanes en xifres molt similars. Segons les dades publicades aquest dimecres, actualment un 83,28% dels residents a les Balears ha rebut, com a mínim la primera dosi del vaccí, mentre que la xifra d'illencs immunitzats contra el covid-19 és del 81,44%. Des de l'inici de la campanya de vacunació a les Illes Balears s'han administrat un total d'1.607.203 dosis.

stats