Tribunals
Societat 22/11/2023

Nou gir de guió en el cas de Pau Rigo: el TSJIB demana que la magistrada dicti sentència

No hi haurà un nou judici, tal com havia sol·licitat la jutgessa

ARA Balears
1 min
Judici a un ancià

PalmaNou gir de guió en el cas de Pau Rigo, l'home de 83 anys que el 2018 va matar un lladre durant un assalt a casa seva, a Porreres. El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha estimat el recurs presentat per la seva defensa i determina que la magistrada del Tribunal s'hagi de pronunciar en sentència sobre els fets. D'aquesta manera no hi haurà un nou judici, tal com havia sol·licitat la jutgessa.

Segons recull Europa Press, l'advocat defensor de Rigo, Jaime Campaner, sosté en el seu recurs que escau absoldre l'ancià perquè, en el veredicte, el jurat va descartar per unanimitat que Rigo hauria disparat amb intenció de causar la mort al lladre. Per altra banda, en un altre punt posterior del veredicte, el mateix jurat va declarar per cinc vots davant de quatre que Rigo era culpable de matar el lladre "estant sotmès a una amenaça, real, seriosa i imminent que va produir una afectació greu del seu enteniment i una deficitària dominació de la seva voluntat".

Davant aquesta disparitat de criteris, es va anul·lar la sentència. Ara, després que el TSJIB hagi estimat el recurs, anul·lant el veredicte, la presidenta del Tribunal haurà de dictar sentència contra dos veïns acusats d'organitzar el robatori, el lladre que el va dur a terme materialment (processat també per un delicte de lesions) i l'ancià, acusat d'un delicte d'homicidi. El lletrat de Rigo, per la seva banda, reclama que s'ha de dictar directament una sentència absolutòria. Cal tenir en compte que contra aquesta decisió del TJSIB no hi cap recurs.

stats