Societat 27/01/2023

Nou colles cremaran aquest diumenge 180 quilos de pólvora en el Correfoc de Sant Sebastià

Està previst que hi participin al voltant de 500 persones, 270 dimonis, 170 membres de batucada i 50 persones de suport

ARA Balears
2 min
Sis colles de dimonis i una nova òliba cremen els carrers de Palma

PalmaPalma recupera aquest diumenge, 29 de gener, a les 19 h, el Correfoc de Sant Sebastià, en el qual participaran nou colles i tres bèsties, que cremaran uns 183 quilos de pólvora. En aquest sentit, està previst que participin en l'acte al voltant de 500 persones, 270 dimonis, 170 membres de batucada i 50 persones de suport.

Segons ha explicat aquest divendres la regidora de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, i ha recollit Europa Press, els representants de diverses colles que hi prendran part han convidat la ciutadania a participar en la festa "amb respecte" i, tot i que no n'han donat detalls, han anunciat que hi haurà "sorpreses i novetats".

Pel que fa a la recuperació del Correfoc, la regidora ha expressat "il·lusió" per poder tornar a celebrar aquest esdeveniment, que tanca les festes del patró de Palma.

El recorregut serà l'habitual i transcorrerà entre el pont de la Riera fins a la plaça Joan Carles I, passant per Jaume III. Al llarg de l'itinerari, Costa ha assenyalat que hi haurà tres zones diferenciades: la zona 'calenta', per als qui vulguin ballar amb les bèsties i els dimonis; una zona per a espectadors a les porxades de Jaume III i les zones de càrrega de pólvora.

Així, Costa ha instat a gaudir de la festa "amb sentit comú" i ha recordat la prohibició de disparar pirotècnia particular. També ha recomanat anar amb roba de cotó i protegir-se amb capell i mocador.

D'altra banda, ha detallat que en l'acte està prevista la participació de les colles de Dimonis de Son Sardina-Enfocats, Trabucats, Es Cau des Boc Negre, Maleïts Encabritats, Kinfumfa, Realment Cremats, Incubus i les bèsties de foc Drac i Guardians de Sant Jordi, l''Òliba de la Real i el Drac de na Coca.

Tall de carrers

L'esdeveniment afectarà el trànsit, de manera que es tallaran el carrer de Jaume III a les 12 h, el passeig de Mallorca a les 15.30 h i des de la plaça de la Reina en direcció cap a la plaça Joan Carles I a les 19 h.

stats