Societat 01/07/2021

El nou Centre d'innovació de la Formació Professional estarà al Parc Bit

Es preveu que entri en funcionament el proper curs 2021-2022

ARA Balears
1 min
Una classe de nusos a l'Escola Nauticopesquera de Palma.

PalmaEl conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, han signat avui el conveni de col·laboració que permetrà ubicar el nou Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de la Formació Professional de les Illes Balears (CINFP-IB) al Parc Bit. Estarà integrat per un director, personal assessor i personal d’administració i serveis i es preveu que entri en funcionament el pròxim curs 2021-2022.

El centre quedarà adscrit orgànicament a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors i assumirà l'elaboració dels currículums "adaptats a la realitat econòmica i social de les Illes", ha informat Educació en un comunicat. El nou ens també ha de facilitar la col·laboració amb les empreses, gestionar la formació per al professorat i coordinar les aules d'emprenedoria i els espais de tecnologia aplicada.

El conseller Martí March ha destacat que el conveni s’emmarca "en l’objectiu d’adaptar la formació professional als reptes tecnològics del segle XXI i a les modificacions de l’entorn laboral". A més, ha afegit que serà "un indret destinat a contribuir a l’adaptació dels currículums a les necessitats del mercat de treball i ajudar a difondre a la necessitat de potenciar la formació i la qualificació".

Per la seva banda, el conseller Miquel Company ha afegit que la col·laboració “permetrà crear aquestes sinergies entre la modernització i el sector laboral amb la formació professional que són imprescindibles en el moment que vivim". "Això és fonamental per adaptar la formació a la demanda real del sector laboral a través de polítiques actives en matèria d’innovació”, ha afegit.

stats