Societat 28/12/2022

El nou camí dels Reis: doble via, un carril bici i més espais verds

L'Ajuntament de Palma ha aprovat la licitació de les obres per un valor de 2,6 milions d'euros

2 min
Imatge del projecte d'un dels trams del Camí dels Reis.

PalmaLa remodelació del Camí dels Reis, una reivindicació històrica dels veïns de Son Rapinya, està un pas més a prop de fer-se realitat. L'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres la licitació d'obres, per un valor de 2,6 milions d'euros. El projecte consisteix bàsicament a dotar la via de doble sentit de circulació, incorporar un carril bici, ampliar les voreres (que seran d'uns 2,8 metres) i fer un pas de vianants. A més, també s'incrementaran els espais verds amb un centenar d'arbres i arbustos, es millorarà l'enllumenat amb 90 columnes de llum tipus cilíndric i es col·locaran 15 bancs per seure.

Així ho ha detallat en roda de premsa la regidora d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, després dels acords de la Junta de Govern de Cort. "Sobretot es tracta de dotar la zona de seguretat", ha afirmat la regidora, i ha recordat que hi ha hagut episodis d'accidents importants en aquest vial, que suma més de 1.300 metres i té una densitat de trànsit important. Pastor ha recordat que per fer possible la doble via Cort va expropiar els terrenys d'una part del camí dels Reis per un valor de 400.000 euros. El projecte, que té un termini d'execució de 12 mesos, és finançat íntegrament pel Consell de Mallorca a través de la Llei de capitalitat 2023.

Plaça dels nins unificada a l'Arenal

Un dels altres acords presos a la Junta de Govern és l'aprovació del projecte de remodelació de la plaça dels nins a l'Arenal. Una demanda des de fa anys dels veïns, ja que actualment està "no és prou amable ni segura", ha dit la regidora d'Urbanisme, Neus Truyol. L'acció més important serà unificar la plaça, que ara està dividida en dos per la carretera militar. "La futura plaça estarà integrada i la carretera vorejarà la plaça", ha detallat Truyol. El projecte costarà 750.000 euros i es preveu que estigui acabat abans que finalitzi el 2023.

Per acabar, la regidora de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, ha informat de la compra per part de l'Ajuntament de tres immobles que seran convertits en casals de barri. El pressupost total de la compra és d'1,5 milions d'euros i els locals estan ubicats a la zona centre (en concret, al carrer del Marquès de la Fontsanta, de 728 metres quadrats), al barri de l’Arxiduc (242 metres quadrats) i a Son Oliva (296 metres quadrats).

stats