Societat 31/10/2020

Quins són els noms de les sis tortugues marines que varen néixer a Eivissa i que varen amollar a la mar amb GPS?

Els voluntaris que varen custodiar-ne els nius han estat els encarregats de triar-los

Ara Balears
1 min
Una de les tortugues que van amollar a la mar a Eivissa.

PalmaLes sis tortugues marines que varen néixer l'any passat a Eivissa i que posteriorment es varen amollar a la mar amb GPS ja tenen nom. El servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori va demanar als voluntaris que varen custodiar-ne el niu que elegissin el nom dels exemplars, segons ha informat en un comunicat.

La proposta incloïa la recomanació que els noms fossin femenins i associats amb la cultura i el territori de l'illa d'Eivissa. El resultat de l'enquesta ha donat com a vencedor el nom de Tanit. Els altres cinc noms elegits són Savina, Xereca, Gonella, Fameliar i Marina.

D'aquesta manera, segons expliquen en el comunicat, la Conselleria ha volgut fer un reconeixement més a l'enorme contribució que varen aportar els voluntaris i que va ser clau en l'èxit de la gestió de la primera posta registrada d'aquesta espècie a les Illes Balears.

Sis dels 26 exemplars alliberats a la platja del Cavallet a principis d'octubre varen ser equipats prèviament amb un dispositiu GPS per estudiar-ne els moviments, la biologia i l'adaptació al medi. El cost dels dispositius l'ha assumit la Conselleria, mentre que la Universitat Politècnica de València assumeix el del seguiment via satèl·lit. D'aquests sis transmissors, cinc ja han donat senyal.

stats