Societat 26/06/2018

L'112 no farà vaga

Un acord entre l'empresa pública GEIBSAU i els representants dels treballadors ha permès que es desconvoqui la vaga prevista per a dimecres

Efe
1 min
El 112 no farà vaga

PalmaL'empresa pública Gestió d'Emergències Illes Balears (GEIBSAU), gestora del servei d'emergències 112, i els representants dels treballadors han arribat a un acord que desconvoca la vaga que hi havia prevista per a dimecres, segons ha informat la Conselleria d'Hisenda i Pressupostos.

L'acord que evita la vaga incideix en diverses iniciatives que se centren en la millora de la prestació del servei i de les condicions laborals dels treballadors, especialment en aquells llocs de treball relacionats amb la gestió telefònica de les emergències.

També contempla la redacció d'unes noves bases d'accés als llocs de treball que permetin minimitzar el temps de formació de nou personal hàbil per a la prestació del servei.

Un altre dels punts que ha desbloquejat el conflicte es refereix a la signatura i aplicació immediata del conveni col·lectiu de l'empresa, que ha estat negociat amb els representants dels treballadors durant els darrers mesos. La millora del clima laboral és un altre dels objectius de l'acord, especialment a través de la constitució d'una comissió paritària.

Amb l'acord, aconseguit a darrera hora de dilluns, "es posa punt final a la convocatòria de vaga prevista a l'112", un fet que ha destacat Pedro J. Ramírez, director general de Funció Pública i Administracions Públiques, que ha format part de la representació l'Administració en la negociació.

La protesta havia de començar demà amb una aturada laboral de tres hores i una protesta davant el Parlament balear.

stats