Societat 20/04/2021

Truyol diu que està a favor del tramvia malgrat que la seva regidoria va fer un informe que el qüestiona

L'edil de Model de Ciutat i membre de MÉS ha donat suport "absolut" al projecte de la Conselleria de Mobilitat, governada pels socialistes

1 min
La regidora de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, i el batle, José Hila, en un acte fa unes setmanes.

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma i membre de MÉS, Neus Truyol, ha aclarit aquest dimarts que està a favor del projecte del Govern per fer un tramvia fins a l'hospital Son Espases. L'edil ha fet l'aclariment només un dia després que es fes públic un informe de la seva regidoria que qüestiona la iniciativa de la Conselleria de Mobilitat, governada pel PSIB.

Truyol ha donat suport "absolut al projecte com a regidora i representant de MÉS", segons ha assegurat en una roda de premsa. "Sempre hem fet feina amb el Govern, donant suport i proposant nous trams", ha dit, i ha afegit que està "absolutament d'acord" amb la "necessitat imperiosa" d'un traçat pel tramvia entre la plaça d'Espanya i Son Espases. "L'informe posa de manifest la necessitat d'un tramvia, però fa futuribles tenint en compte el creixement de la població previst", ha reblat.

Això contradiu l'informe de Model de Ciutat, que malgrat no ser vinculant, reclama "reconsiderar" la necessitat d'aquesta línia. L'escrit també considera que la demanda que tindrà el tramvia "es considera escassa i insuficient per justificar una línia de transport d'alta velocitat".

Cal recordar que el batle de Palma, el socialista José Hila, va rebutjar dilluns les propostes de l'informe, en què també es reclama cobrar per estacionar a l'aparcament de Son Espases, amb l'objectiu de "fomentar" l'ús del transport públic. "Dissentesc de l'opinió del tècnic; no és l'opinió de l'equip de govern", va dir Hila.

stats