Tribunals
Societat 27/03/2024

Un net de Joan March, a judici per la venda de Son Galceran

L'empresa demandant l'acusa d'haver-se quedat 2,4 milions de l'operació de compra de la finca, que després March va vendre a una altra companyia

ARA Balears
1 min
La finca Son Galcerán, a Valldemossa.

PalmaManuel March, net de Joan March, afrontarà dilluns vinent, a Madrid, un judici per la venda de la finca Son Galceran (Valldemossa), arran de la demanda de l'empresa Son Galcerán S. L., que sol·licita la devolució de 2,4 milions d'euros com a senyal de compra de la propietat (que March va acabar venent a una altra companyia) i una indemnització de 300.000 euros.

Concretament, l'empresa acusa March d'haver-se apropiat de 2,4 milions d'euros de les arres i el contracte de compravenda frustrat de Son Galceran, una finca que va pertànyer a l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria. Les dues parts havien pactat la venda de la propietat per vuit milions, i la compradora va pagar 400.000 euros en concepte d'arres. L'empresa assegura que el desembre es va formalitzar el contracte de compravenda i que es varen pagar uns altres dos milions, i que el febrer del 2022 s'havia de fer la signatura davant notari de l'escriptura pública, amb el pagament de la quantitat restant.

L'empresa manté que el dia assenyalat, March hauria al·legat motius de salut per no fer la signatura i, per tant, es va acordar una nova data. Això no obstant, uns dies més tard, l'assessor financer de March els va informar que un segon interessat oferia 10,5 milions per la finca, i els instà a igualar l'oferta.

Posteriorment, la part venedora va donar per resolt el contracte "sense que cap de les parts pogués reclamar res més a una altra". Així, la propietat es va vendre a una altra empresa amb seu a Suïssa.

stats