Societat 10/09/2020

Neixen deu tortugues marines del niu de la platja del Cavallet, a Eivissa

Aquesta és la primera vegada que es documenta el naixement en arena d'aquesta espècie a l'illa

Ara Balears
1 min
Neixen deu tortugues del niu de la platja del Cavallet, Eivissa

PalmaDeu tortugues marines han nascut aquest dijous a la platja del Cavallet, al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat. Aquesta és la primera vegada que es documenta el naixement en arena d'aquesta espècie a l'illa i corresponen al niu de la posta del juliol a Cala Nova, que, per garantir-ne la viabilitat, es van traslladar a la platja on han acabat descloent els ous.

Les persones que custodiaven el niu les han preparades per al seu trasllat al Laboratori d'Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA), on es criaran fins que tinguin el pes i la mida adequats per tornar-les a deixar a la mar. Amb el naixement d'aquesta desena de tortugues, ja són dotze les que han nascut d'aquesta posta.

L'1 de setembre van néixer dos exemplars dels únics ous viables que es van traslladar a les incubadores del Centre de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), a Mallorca, després de 49 dies. Cal recordar que la posta va ser de 99 ous, una part dels quals, seguint el protocol establert, es van dur a les incubadores, mentre que la gran majoria van quedar al niu.

Des del 28 d’agost, prop d’una setantena de voluntaris custodien el niu durant les 24 hores. Aquesta custòdia continuarà activa, ja que encara queden 69 ous per descloure. Una vegada s’hagi passat una nit sense nous naixements, es procedirà a obrir el niu per veure si algun exemplar ha quedat atrapat i saber si algun dels ous que hi puguin quedar són viables.

stats