Societat 07/08/2020

Neixen nou tortugues marines de la primera posta registrada a Menorca

L'estat dels nous exemplars és delicat i se'n segueix l'evolució

Ara Balears
1 min
Una de les tortugues que han nascut.

PalmaEls primers ous de la posta d'una tortuga marina de l'espècie Caretta caretta a la platja menorquina de Punta Prima, al municipi de Sant Lluís, el passat 19 de juny, han començat a descloure, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori. El personal del centre de recuperació de fauna de Menorca, gestionat pel Consorci de la Recuperació de Fauna de les Illes Balears (Cofib) i el GOB Menorca, ha confirmat que les darreres 24 hores han nascut 8 dels 19 ous que hi ha a les incubadores del centre, ubicat a Ciutadella. Es tracta de la primera vegada que una tortuga marina pon ous a l'illa.

L'estat dels nous exemplars de tortuga és delicat i se'n segueix l'evolució, segons un comunicat de la Conselleria. Dels 132 ous que va pondre la tortuga, una norantena es varen dipositar en una platja de Menorca i 17 es varen traslladar al centre del Cofib de Mallorca, on aquest divendres n'ha nascut un tercer exemplar. Les tortugues han nascut després de 48 dies d'incubació complint els terminis habituals, mentre que la resta es podrien anar descloent els pròxims dies.

Respecte dels ous dipositats a la platja, Medi Ambient explica que encara trigaran uns dies més perquè les condicions de les incubadores faciliten el procés. El protocol habilitat pel personal tècnic de la Conselleria estableix que una vegada comencin a néixer les tortugues de les incubadores, el niu de la platja ha d'estar sota vigilància les 24 hores. Gràcies a la cinquantena de voluntaris del GOB Menorca, de l'Observatori Socioambiental de Menorca, l'associació Per la mar viva i Menorca Preservation Fund, el niu estarà custodiat dia i nit per evitar molèsties.

stats