Societat 01/09/2020

Neix la primera tortuga marina de la posta a Eivissa d’enguany

Dels 99 ous del niu de Cala Nova, se'n varen deixar 79 al de la platja del Cavallet i la resta es varen traslladar a la incubadora

Ara Balears
1 min
Imatge de la primera tortuga marina que ha nascut a Eivissa enguany.

PalmaDesprés de 46 dies d'incubació, aquest cap de setmana ha nascut la primera tortuga marina (Caretta caretta) de la posta d'ous que va fer un exemplar que va arribar a Cala Nova, al municipi de Santa Eulària, Eivissa, segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat.

Segons ha explicat el personal del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears, aquest exemplar ha nascut dins la incubadora de les instal·lacions de Mallorca. Cal recordar que, dels 99 ous del niu de Cala Nova, se'n varen deixar 79 al de la platja del Cavallet i la resta es varen traslladar a la incubadora.

Respecte dels ous que es varen traslladar al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera, s'espera que comencin a descloure en els pròxims dies i per això hi ha una setantena de voluntaris que fan torns per vigilar el niu durant tot el dia.

Les condicions de la platja on es va traslladar el niu de Cala Nova són diferents de les de Menorca, ja que es Cavallet té una temperatura més càlida i més estable que la que tenia sa Mesquida. Per aquesta raó, la vigilància contínua del niu va començar el dia 45 des de la posta i no en néixer el primer exemplar dins la incubadora.

En el comunicat expliquen que abans que les tortugues surtin a la superfície de l'arena, s'alimenten del seu vitel i per això poden tardar unes hores o uns dies a aparèixer-hi. Per aquest motiu, s'ha restringit l'accés a la zona on hi ha els ous i només hi podrà accedir l'equip que du a terme les tasques de control i el seguiment dels ous.

stats