Societat 10/04/2024

Neix el primer poll de voltor negre de la temporada

La població continua creixent

ARA Balears
1 min
La primera cria de voltor negre de la temporada

PalmaEl primer poll de voltor negre de la temporada d'enguany ja ha nascut. Ho ha fet aquest dimecres sota la supervisió i el control de la Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània, que des del 1987 està fent feina per protegir i preservar aquesta espècie. En el moment en què es va iniciar aquest projecte a Mallorca només hi havia 19 exemplars de voltor negre i una sola parella reproductora. Ara, gràcies a la feina feta per la fundació, n'hi ha més de 300 i més de 25 parelles reproductores.

A més de cuidar-los, controlar-los i facilitar la reproducció de l'espècie, des de Vida Silvestre de la Mediterrània han fet feina per lluitar contra les grans amenaces per al voltor negre: L'enverinament, la caça, la manca de protecció legal i la manca de calma i tranquil·litat en les zones de cria. A més, també han duit 35 exemplars de centres de recuperació i zoològics de la Península per reforçar la població d'aquesta espècie a Mallorca.

Un cop han aconseguit repoblar l'illa de voltors negres i garantir la supervivència i cria de l'espècie, des de la fundació fan un control exhaustiu de la població reproductora, vigilen les zones de nidificació i continuen fent feina en educació ambiental per evitar que la petjada humana pugui tenir un paper negatiu i determinant en l'existència d'aquesta espècie a Mallorca.

stats