Societat 15/03/2021

Negueruela, sobre l'arribada de turistes alemanys: "Les restriccions s'apliquen a tothom"

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat que els turistes alemanys que vinguin a les Balears per Setmana Santa hauran de complir les mateixes restriccions que els residents. "Les restriccions s'apliquen a tothom", ha afirmat, i ha indicat que el Govern "informarà, col·laborarà i controlarà" el compliment de les normes. "Es treballarà per reforçar la informació i els controls", ha comentat, a més d'apel·lar a la responsabilitat tant dels turistes com de les empreses. El titular de Turisme també ha subratllat que el principal objectiu de l'Executiu és que hi pugui haver temporada, més que la Setmana Santa. "El nostre interès és protegir la temporada d'estiu i hi ha consens en això. Per això es manté un nivell alt de restriccions", ha afegit. Negueruela ha reiterat en diverses ocasions després de la reunió del Consell de Govern que "les mesures s'aplicaran a tots" i que els turistes "compliran les mateixes obligacions". "A les Illes, les famílies poden anar a un hotel en les mateixes condicions que els estrangers", ha dit.

Cal recordar que està prohibit que es reuneixin als domicilis més d'un grup de convivència del 26 de març a l'11 d'abril, norma que també hauran de respectar els turistes, encara que Negueruela, que ha apel·lat en reiterades ocasions a la responsabilitat d'empresaris i visitants, no ha indicat com es garantirà aquesta obligació dins dels hotels. Una altra norma que s'haurà de complir és que a les taules de bars i restaurants només poden seure un màxim de quatre persones de dos grups de convivència. El que no compliran els bars i restaurants dels hotels serà l'horari de tancament a les 17 h, perquè han d'oferir sopar als clients que s'hi allotgin.

A més, Negueruela ha recordat que tots els estrangers que arriben a les Illes han de presentar una PCR negativa en cas que la incidència acumulada a 14 dies del seu país de procedència sigui superior a 150 casos per cada 100.000 habitants. "Fins la setmana passada, nosaltres no podíem anar a Alemanya sense PCR", ha continuat. A més, el portaveu ha remarcat que el fet que les Balears hagin sortit del llistat de zones de risc per pandèmia d'Alemanya només es notarà a Mallorca, ja que el principal mercat emissor de Menorca i Eivissa, el Regne Unit, continua amb els aeroports tancats. A més, el conseller ha indicat que s'obrirà "una part molt petita" de la planta hotelera de l'illa.

"Utilitzarem els nostres canals d'informació per deixar clares les normes perquè venim d'un moment molt complicat i cal preservar la bona situació", ha assenyalat el portaveu, qui ha subratllat en diverses ocasions que coincideix amb el Govern a tenir el seu interès principal en la temporada d'estiu.

stats