Societat 15/06/2021

Negueruela assegura que s'està pactant la reobertura de l'oci noturn amb el sector

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha insistit en que la desescalada serà "prudent i lenta"

1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negeruela

La tornada a l'activitat de l'oci nocturn a les Illes Balears és un dels temes de més pes que té entre mans el Govern de les Illes. Així i tot, segons ha assegurat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball Iago Negueruela, estarà consensuada amb el sector. Alhora, també ha volgut deixar constància que la reobertura anirà a compàs amb les altres comunitats autònomes.

"Els protocols no es fan amb un horabaixa" ha dit Negueruela, fent referència que volen que sigui quelcom coordinat i, sobretot, "prudent i lent" per no córrer riscs però tampoc alentint en excés el retorn d'un sector molt afectat per la pandèmia.

Les reaccions dels partits

Per altra banda, en el ple de control al Govern, el portaveu de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas, ha instat al govern que lideri la reobertura de l'oci nocturn "perquè segueixi sent referent a l'era postcovid". A més, ha criticat la gestió de l'Executiu amb relació a les botellades i aglomeracions que hi ha darrerament. Finalment, el diputat de la formació taronja ha demanat ajudes concretes perquè els locals d'oci nocturn puguin adaptar-se a les normatives sanitàries vigents.

El Partit Popular també ha volgut dir la seva. La diputada dels populars, Núria Riera, ha criticat el Govern acusant-los de causar un "efecte rebot." Ha defensat que per culpa de les restriccions excessives que havien imposat, quan el Tribunal Suprem (TS) va aixecar-les, la gent ha sortit al carrer i ha tornat el "turisme d'excessos malgrat que no hi hagi turistes."

stats