Societat 23/09/2020

Negueruela sobre la cancel·lació dels viatges de l'Imserso: "Seria més criticable fer el contrari"

El govern espanyol va anunciar dimarts la suspensió definitiva del programa durant aquesta temporada

A. Tarragó
2 min
Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Palma, ple de turistes

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern balear, Iago Negueruela, ha reaccionat aquest dimecres migdia a la mesura anunciada dimarts pel govern espanyol de cancel·lar els viatges de l'Imserso durant el que queda de temporada. "Seria més criticable el contrari", ha afirmat moments abans de reunir-se amb membres del sector turístic de les Balears amb motiu de la visita del secretari de Turisme del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme d'Espanya, Fernando Valdés.

Negueruela ha considerat "òbvia" la decisió, tenint en compte "la situació epidemiològica a Espanya i totes les comunitats autònomes". En aquest sentit, s'ha demanat "com algú pot plantejar-se que pot haver-hi un Imserso ordinari?", si a hores d'ara es "demana a la població que restringeixi la mobilitat, que les persones de risc evitin els espais públics i que es reuneixin". Amb aquestes restriccions, el conseller ha assegurat que "no té sentit posar les nostres persones grans en avions o autobusos".

Per part seva, el secretari de Turisme ha defensat que la mesura té a veure "amb una situació de salut pública" i que s'ha pres "atenent les recomanacions de les autoritats sanitàries". A més, Valdés ha argumentat que s'ha decidit fer-ho arran de reunions en què han participat tant agències de viatges i hotelers com la Secretaria d'Estat d'Afers Socials i la de Turisme.

"Sabem que el programa de turisme social atén la població sènior, que en unes circumstàncies com les actuals és de risc", ha indicat el membre de l'executiu espanyol, qui assegura que ja s'han posat a treballar de manera activa per "millorar el programa de l'Imserso". L'objectiu ara és "adaptar-lo a les circumstàncies actuals perquè sigui segur i protegeixi la població", ha apuntat Valdés.

"Una insensatesa"

El govern espanyol va acordar dimarts cancel·lar el que queda de la temporada dels viatges de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) després de mesos suspesos a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Es va aprovar al Consell de Ministres i ho va avançar el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez.

Álvarez va manifestar que "no es pot prendre cap altra decisió que suspendre la temporada actual". Tot i que el secretari d'Estat es va mostrar conscient de l'efecte que té això en el turisme, va demanar "no mesclar coses". El membre del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 va declarar que "fer que milers de persones en aquest moment viatgin per salvar el sector seria una insensatesa". No obstant això, Álvarez va deixar clar que el programa es readaptarà, ja que cada any en gaudeixen un milió de persones i es tracta ja d'"una icona d'aquest país".

stats