Societat 21/09/2020

El govern espanyol continua negociant perquè les Balears i les Canàries tinguin turisme durant l'hivern

La ministra d'Exteriors i Cooperació, Arancha González Laya, ha dit que posen el focus en els arxipèlags perquè hi ha una major "capacitat de control" dels contagis

Ara Balears
1 min
La ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, en una imatge d'arxiu

PalmaLa ministra espanyola d'Exteriors i Cooperació, Arancha González Laya, ha declarat aquest dilluns que, tot i la deterioració de la situació epidemiològica, Espanya continua negociant per la creació de "corredors segurs" per a les Balears i les Illes Canàries amb Alemanya, el Regne Unit i els països nòrdics amb vista a la temporada turística d'hivern, segons ha informat l'agència Efe.

"Espanya continua negociant corredors segurs amb Alemanya, el Regne Unit i els països nòrdics. Les negociacions continuen amb els principals emissors de turistes a l'hivern a Espanya", ha assegurat González Laya al final del Consell de Ministres d'Exteriors dels països de la Unió Europea que s'ha fet a Brussel·les.

La ministra ha explicat que es tracta d'una discussió que es va iniciar fa quasi dues setmanes i que volen fer "corredors segurs" amb "territoris específics on la incidència del virus sigui menor". González Laya ha remarcat que posen el focus en els arxipèlags perquè hi ha una major "capacitat de control" dels contagis en tractar-se de territoris insulars.

Aquests corredors es podrien estendre a altres territoris a mesura que vagi avançant la pandèmia, ha assegurat la ministra, qui ha mostrat la seva preocupació per la situació de Madrid, però ha dit que "s'estan fent passes gegants per respondre". González Laya ha assegurat que "les dades de covid-19 a la capital no impedeixen continuar avançant en aquesta negociació amb altres països".

stats