Els músics de carrer hauran de pagar un mínim de 12 euros al mes per actuar a Palma

L'Ajuntament està negociant amb les entitats veïnals la delimitació de zones on es podrà fer aquesta activitat

Els músics de carrer de Palma hauran de pagar quatre euros per metre quadrat, amb un mínim de 12 euros al mes, per poder actuar a la ciutat. N'ha informat aquest dimecres després de la junta de govern el portaveu Alberto Jarabo, qui ha explicat els detalls de la modificació del decret que regula l'activitat dels artistes de carrer. 

Aquesta mesura s'haurà d'elevar al ple del 30 de juliol, i partir d'aquell moment els artistes ja podran demanar l'acreditació per poder exercir la seva professió a la ciutat de manera regularitzada. Així, l'Ajuntament donarà un carnet a l'artista i aquest haurà de fer l'autoliquidació de la taxa en el moment de presentar la sol·licitud i que aquesta sigui acceptada. Segons Jarabo, aquesta concreció del decret "dona més seguretat jurídica i laboral a aquestes persones".  

Ara mateix, Cort està negociant també amb les entitats veïnals les ubicacions concretes on podran actuar els artistes, i també en quins horaris. El centre i la platja de Palma és on hi ha més dificultats per arribar a un acord, segons ha explicat el portaveu. D'altra banda, ha assegurat que en zones "on hi ha hagut moltes queixes de veïns, com el barri de la Llotja, no estarà permès". 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF