Societat 27/01/2020

Els municipis de Mallorca més afectats pel Glòria superen els deu milions d'euros en desperfectes

Els ajuntaments de Capdepera, Manacor, Santanyí, Sant Llorenç, Son Servera i Felanitx han entregat la relació de danys a la Delegació del govern espanyol

Ara Balears
1 min
Els municipis afectats han fet arribar la relació de danys i despeses a la Delegació del govern espanyol

PalmaCapdepera, Manacor, Santanyí, Sant Llorenç, Son Servera i Felanitx han entregat aquest dilluns a la Delegació del govern la relació dels danys provocats pel temporal Glòria i la seva estimació econòmica, segons ha avançat IB3 Notícies. El Consell de Ministres d'aquest dimarts és l'encarregat de complir amb el compromís de Pedro Sánchez de declarar les zones més perjudicades de l'illa com a zona greument afectada per una emergència de protecció civil. Els càlculs estimen que els desperfectes als sis municipis més afectats superen els deu milions d'euros.

L'Ajuntament de Capdepera ha calculat en 4,6 milions d'euros els danys al passeig marítim i les platges. En el cas de Manacor, els desperfectes sumen 3,9 milions d'euros, i afecten Cales de Mallorca, Cala Murada, s'Illot, Portocristo i Cala Magrana. Per la seva banda, Sant Llorenç necessitarà 935.000 euros per recuperar els danys materials que ha provocat el pas de la borrasca, mentre que en el cas de Son Servera, els desperfectes sumen 107.000 euros. Les reparacions tindran un cost de 60.000 euros a Felanitx.

A més, el Consell de Mallorca ha calculat que reparar la carretera que va d'Alaró a Orient costarà aproximadament 536.000 euros.

stats