Meteorologia
Societat 19/07/2023

Els municipis de l'interior de Mallorca tornen a superar els 40 graus

Binissalem ha registrat la temperatura més alta: 42 graus

ARA Balears
1 min
El termòmetre d'Avingudes a Palma, marcava 40 graus al matí.

PalmaEls municipis de l'interior de Mallorca situats al Raiguer i al Pla de l'illa han estat els més afectats per la meteorologia extrema d'aquests dies. Porreres, Santa Maria, Llucmajor, Sineu i Binissalem han estat els pobles que han superat els 40 graus durant la jornada d'aquest dimecres.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que fins a les 14.00 hores el termòmetre havia arribat als 41,8° a Sineu; als 41,5° a Llucmajor; als 41,4° a Porreres; als 40,6° a Santa Maria; als 40,4° a Sant Elm; als 40,2° a la UIB i als 40º a l'aeroport de Palma.

L'Aemet ha concretat que, poc abans de les 14.00 hores, ha entrat vent del nord-est a Sineu i la màxima ja no ha pujat més, la qual, malgrat això, ha estat molt elevada. Pel que fa a la serra de Tramuntana i de Llevant, s'hi han superat els 38 de màxima. Així mateix, Manacor, Porreres i Llucmajor han registrat més de 36 graus.

A més, l'Ibanat ha prohibit totes les autoritzacions d'ús del foc per alt risc d'incendi durant la jornada del pròxim dijous 20 de juliol.

stats