25-N
Societat 18/11/2023

El Moviment Feminista ret homenatge a les víctimes de violència masclista amb una sembra de roses

L'associació ha recordat que un total de 51 dones han estat assassinades durant el 2023

ARA Balears
1 min
Segona fase de la reforma de La Misericòrdia

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca (MFM) ha organitzat aquest dissabte al pati de la Misericòrdia de Palma un acte íntim en record de les víctimes de la violència masclista. Així ho ha informat la portaveu del MFM, María José Busquets, en declaracions a Europa Press, en les quals ha recordat que aquest 2023 és el segon any en què celebren aquest acte de record i homenatge a les víctimes de violència masclista.

Aquest acte, de caràcter íntim, ha tingut lloc al Jardí de les Dones, al pati de la Misericòrdia, un espai cedit al MFM, com testifica una placa, i on, des de fa un any, hi ha plantat un roser. Aquest 2023 s'han plantat mitja dotzena de plantes més. Durant la celebració de l'homenatge i record a les víctimes de la violència masclista, una dona del Moviment Feminista de Mallorca ha llegit un poema propi, relacionat amb aquesta xacra social que, enguany, segons xifres oficials, ha costat la vida de 51 dones.

"El motiu de celebrar aquest acte al Jardí de les Dones és per dir que, encara que els jardins es renovin, mai moren, i el mateix ocorre amb les dones víctimes de violència de gènere, que sempre estaran en la nostra memòria, vives", ha dit Busquets. Amb tot, cal precisar que aquest acte es troba emmarcat dins dels múltiples programats pel Moviment Feminista de Mallorca per reivindicar el Dia internacional contra les violències masclistes, que es commemora el 25 de novembre.

stats