Masclisme
Societat 25/08/2023

El Moviment Feminista de Mallorca sobre Rubiales: "És un espectacle deplorable i penós"

L'entitat ha recordat que no és la primera vegada que les jugadores denuncien actituds masclistes a la Federació

ARA Balears
2 min
Les membres del Moviment Feminista de Mallorca aquest dijous a la plaça del 8 de març de Palma.

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca ha mostrat aquest divendres el seu suport a la futbolista campiona del mundial de futbol Jennifer Hermoso i ha qualificat les declaracions de Rubiales de "deplorables i penoses". L'entitat feminista ha apuntat que el president de la Federació de Futbol va besar una dona sense el seu consentiment i ho va fer "abusant de la seva posició de poder". "Si en el seu entorn això es veu com una conducta tolerable, tenim un problema més greu del que pensàvem", ha afirmat el Moviment Feminista en un comunicat.

A més, l'organització ha declarat que el futbol femení no mereix aquestes condicions i les professionals de l'esport i totes les dones, en general, tenen dret a desenvolupar la seva activitat en un entorn segur i respectuós. Així mateix, han recordat que l'any 2015 la selecció femenina ja va criticar discriminacions i els comentaris masclistes que patien. A més, l'any passat, 15 jugadores denunciaren la Reial Federació Espanyola de Futbol per "esdeveniments que afectaven la seva salut", motiu pel qual algunes d'elles decidiren no participar en el Mundial, motiu pel qual reberen crítiques de la Federació.

"El masclisme, l'abús de poder i l'assetjament, en el món del futbol femení i en el món laboral en general, no és un fet puntual, és un problema social que sofrim les dones. I, des del més absolut respecte a les accions que decideixi prendre –o no prendre– la víctima, davant un problema social és necessària una resposta social. I la resposta social s'ha donat", ha afegit el MFM. Davant aquests fets, des del MFM han demanat al Consell Superior d'Esports que, més enllà de prendre mesures contundents en aquest cas, realitzi una investigació a fons "per erradicar tota actitud i conducta masclista en l'esport femení".

stats